Lannoite- ja siemensäkkikeäys 2018

25.5.2018

Keräyspisteet: Isosuon jäteasema, Raisio, Luukkaantila Vahto, Uutelantie 3, Timo Ylitalon tila, Paattinen, Alakartanontie 14. Keräysaika 30.6. asti!

Reilu Teko -säkkikeräys käynnistyy

Viljelijät voivat jälleen viedä lannoite- ja siemensäkkejä keräykseen

 

Keräys toteutetaan Ruskolla ja Turussa siten, että viljelijät tuovat tyhjät säkit, Liedon, Maskun-Ruskon-Vahdon ja Turun 4H-yhdistysten keräyspisteisiin. Lajittelun ja pakkaamisen hoitavat paikalliset 4H-nuoret, ja Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä hyötykäyttöön. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta. Säkkejä kerätään Paattisilla Ylitalon tilalla, Alakartanontie 14 ja Vahdolla Luukkaan tilalla, Uutelantie 3 sekä Isosuon jäteasemalla. Säkkejä saa viedä 30.6. asti. Huomioithan jäteaseman aukioloajat!

 

Keräykseen kelpaavat säkit

Keräykseen voi jättää Yaran 25 kg, 40 kg, 650 kg ja 700 kg lannoitesäkit ja lannoitelavojen suojahuput. Lisäksi keräykseen kelpaavat Hankkijan, LantmännenAgron, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit. Muiden toimijoiden säkkejä ei keräyspisteissä voida vastaanottaa, koska he eivät osallistu keräyksen kustannuksiin.

Tärkeää työtä ympäristön hyväksi

Viljelijöiden myönteinen suhtautuminen ympäristöä säästävään keräykseen takaa sen, että useampi kuin joka toinen lannoite- ja siemensäkki palautuu muoviteollisuuden raaka-aineeksi. Kerätty määrä ylittää reilusti valtioneuvoston pakkauspäätöksessä olevan 16 prosentin tavoitteen.

Pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen säkit käytetään uusiomuoviin.