Kansainvälisyys

Haluaisitko tutustua uusiin ihmisiin ja avartaa maailmankuvaasi? Kiinnostaisiko sinua nähdä miten 4H-kerhot toimivat maailmalla ja samalla tutustua maan kulttuuriin ja tapoihin. 4H:n nuorisovaihto on mukava ja turvallinen vaihtoehto lähteä tutustumaan maailmaan. Nuorisovaihtoja on lyhyitä (2 vkoa) ja pitkiä (6 kk). Vaihdot suuntautuvat useisiin eri maihin (esim. Kanada, Skotlanti, Sveitsi, Viro, Taiwan ja USA). Kohdemaat saattavat vaihdella vuosittain. Vaihtoon lähtijän on oltava yli 14-vuotta ja joissain vaihdoissa ikäraja on 18- tai 20-vuotta.

Pohjoismaiselta leiriltä saa uusia kavereita ja paljon mahtavia kokemuksia! Pohjoismainen 4H-leiri järjestetään joka toinen vuosi vuoronperään eri pohjoismaissa: Norjassa, Suomessa, Tanskassa tai Ruotsissa.

Leiri on viikon pituinen teemallinen 4H-tapahtuma, jossa pääsee kokeilemaan omaa kielitaitoaan hauskalla tavalla. Yleensä pohjoismaiselle leirille osallistuu noin tuhat 14-25 -vuotiasta nuorta. Viikkoon mahtuu monenlaista mukavaa toimintaa.

Kansainvälisyyteen voi tutustua myös ihan omassa kodissa, kun majoittaa kotiinsa IFYE-nuoren eli 4H-vaihtoon tulleen nuoren. IFYE asuu isäntäperheessä muutamien viikkojen ajan ja on tuon ajan osa perhettänne, niin arjessa kuin juhlassa.

Kiinnostaisiko sinua päästä maailmalla 4H:n kautta tai kutsua IFYE osaksi perhettänne? Jos sinulla on jotain kysyttävää tai kiinnostuksesi heräsi, niin ota yhteyttä Maskun-Ruskon-Vahdon 4H-yhdistykseen.

Pohjoismainen 4H-leiri Norjassa 2009