AIV-Keräys

TIEDOTE

8.8.2017

 

AIV-liuosastioiden keräys uudistuu

 

4H-nuoret hoitavat Vahdossa keräyspistettä, johon vastaanotetaan käytettyjä muovisia AIV-liuosastioita 15. - 16. syyskuuta perjantaina klo 12-15 ja lauantaina klo 10-15.. Koska astioita ei enää palauteta maatalouskauppoihin, uudenlaista keräystapaa tarvitaan. Kaikki kerätyt tynnyrit ja kanisterit kierrätetään Suomessa muoviteollisuuden raaka-aineeksi.

 

Nuoria työllistävä ja viljelijöille maksuton valtakunnallinen keräyskampanja kulkee nimellä Vastuullinen Virtanen.

 

Vuonna 2017 keräys toimii näin

Keräys toteutetaan siten, että viljelijät tuovat tyhjät AIV-liuosastiat Maskun-Ruskon-Vahdon 4H-yhdistyksen keräyspisteisiin. Maatilat voivat 15. - 16.9. ilman maksua toimittaa tyhjät 30 litran AIV-liuoskanisterit ja 200 litran AIV-liuostynnyrit viranomaisvaatimukset täyttävään kierrätykseen.

 

4H-nuori tarkastaa astiat ja pakkaa ne kuljetusta varten yhdessä viljelijän kanssa. Taminco huolehtii keräyspisteen tyhjennyksestä keräyksen päätyttyä.

 

Keräykseen kelpaavat AIV-liuosastiat

Keräykseen voi jättää 30 litran AIV-kanistereita ja 200 litran AIV-tynnyreitä, jotka ovat sisältäneet Kemiran, Tamincon tai Eastmanin pakkaamia AIV, Prima, Mestarin Vahva, Stabilizer tai Propcorn tuotteita. Astioiden tulee olla tyhjiä, ehjiä ja korkkien ja kansien kierrettynä paikoilleen. Viljelijöitä pyydetään tuomaan mukanaan myös muutama kuormalava, joita tarvitaan pakkaamisessa.

Koska muut toimijat eivät osallistu keräyksen kustannuksiin, ei niiden liuosastioita voida keräyspisteissä vastaanottaa.

 

Vastuullinen Virtanen tekee ympäristöteon

”Haimme uutta toimintatapaa keräyksen järjestämiseen, sillä haluamme edelleenkin kantaa vastuumme astioidemme päätymisestä hyötykäyttöön. Samalla haastamme jokaisen viljelijän palauttamaan tilalta löytyvät AIV-astiat keräyspisteeseen. Tästä kertoo myös kampanjan nimi, Vastuullinen Virtanen”, valottaa AIV-liiketoiminnan vetäjä Kirsi Kuparinen.

 

”4H on meille luonnollinen kumppanivalinta, sillä järjestön toiminta tukee jo nykyisellään nuorten työllistämistä sekä maaseudun elinvoimaisuutta”, Kuparinen jatkaa.

 

”4H on aina kantanut huolta maaseutuympäristöstä muun muassa järjestämällä lannoitesäkkikeräyksiä. Haluamme auttaa maatiloja kierrätyksessä ja samalla tarjota töitä maaseudun nuorille”, kertoo kehityspäällikkö Patrik Lindfors Suomen 4H-liitosta.

 

Keräyksen järjestää Maskun-Ruskon-Vahdon 4H-yhdistys yhteistyössä Suomen 4H-liiton ja Taminco Finland Oy:n kanssa. Keräyksen rahoittaa Taminco Finland Oy.

 

KERÄYSPAIKKA

Jouko Villan tila, Koivulantie 64, Vahto 

KERÄYSPISTEEN AUKIOLOAJAT

15. - 16. syyskuuta perjantaina klo 12-15 ja lauantaina klo 10-15.


 

Lisätietoja voit kysyä Maskun-Ruskon-Vahdon 4H-yhdistyksestä masku-rusko-vahto@4h.fi

 

Valtakunnallinen tiedote: http://www.4h.fi/ajankohtaista/tiedotteet/aiv-liuosastioiden-kerays-uudistuu/